sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Gardameer en Lago Maggiore/Comomeer
Soort: rondreis   Reisduur: 9 dagen
Gardameer, het grootste meer van Italie. Licht, bergnatuur en de elegante palazzi vormen en heel verleidelijk vakantiesfeer ! De 2de grootste meer is het Lago Maggiore, waarvan het noordelijkste stuk ligt in Zwitserland. Op die plaats vindt je een zeer gevarieerde natuur en een rijke geschiedenis en architectuur.
Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
  • 1ste dag: België - Zell am Ziller
    We rijden via München naar Rosenheim. Onderweg gelegenheid tot ontbijt en middagmaal. Via de Duits - Oostenrijkse grens doorheen het Zillertal naar Zell am Ziller. Avondmaal en logies.
  • 2de dag: Zell am Ziller
    Vrije voormiddag om de omgeving en het gezellige centrum van onze verblijfplaats te verkennen. In de namiddag rijden we langs het Zillertal en een schilderachtige bergweg naar Hintertux, het einde van het Tuxertal. Via Mayerhofen terug naar het hotel.
  • 3de dag: Desenzano
    Vandaag vertrekken we naar Desenzano, het meest zuidelijke en zonzekere plaatsje aan het Gardameer. Gelegenheid tot middagmaal onderweg. Avondmaal en logies in ons hotel te Desenzano.
  • 4de dag: Desenzano
    In de voormiddag vrij om kennis te maken met het Gardameer en het gezellige centrum. Tijd om te wandelen of te zwemmen. In de namiddag krijgen we de gelegenheid om een boottocht te maken naar Sirmione. Geleid bezoek in dit middeleeuws stadje en individueel bezoek aan de archeologische villa van Catullus. Vrije tijd.
  • 5de dag: Desenzano
    Na het ontbijt maken we een uitstap naar Verona. Geleid bezoek aan de stad met o.a. Piazza Bra, het balkon van Julia, Piazza Signori en het mausoleum van de Scaligeri. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de historische monumenten te San Martino della Bataglia en aan Solferino. We rijden doorheen de wijnstreken met bezoek aan een typische familiale wijnkelder.
  • 6de dag: Desenzano
    In de voormiddag vrije tijd en gelegenheid tot bezoek aan de gezellige dinsdagmarkt, de grootste van de streek. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag trekken we naar Riva. Mogelijkheid tot boottocht naar Malcesine. Vrije tijd en gelegenheid tot bezoek aan het kasteel.
  • 7de dag: Desenzano Reis met vertrekdatum 11 juni 2015
    Volledige vrije dag in het meest zonnige stadje aan de zuidelijke oever van het Gardameer. Gelegenheid tot zwemmen, zonnen en watersporten tegenover het hotel.
  • 7de dag Erba – Reis met vertrekdatum 24 juli 2015.
    Vandaag rijden we naar het Comomeer. Gelegenheid tot middagmaal onderweg. ‘s Namiddag bezoeken we Como, een druk en gezellig winkelstadje met een prachtige ligging aan het meer. Na wat vrije tijd rijden we terug naar Erba voor avondmaal en logies.
  • 8ste dag: Brig-Naters Reis met vertrekdatum 11 juni 2015
    We bezoeken het Lago Maggiore en langs de oever van het meer rijden we naar Stresa. Mogelijkheid tot middagmaal en gelegenheid om een boottocht te maken op het Lago Maggiore met bezoek aan het wereldbekende eiland Isola Bella, met zijn prachtig kasteel en weelderige tuinen. Naar Brig-Naters voor avondmaal en logies.
  • 8ste dag: Erba Reis met vertrekdatum 24 juli 2015
    In de voormiddag trekken we naar het Comomeer voor een tocht, langs de schilderachtige oever, naar Tremezzo. Gelegenheid tot individueel bezoek aan de Villa Carlotta, omgeven door een magnifiek park met een rijke zuidelijke flora. Nadien overtocht naar Bellagio, de ‘parel van het Comomeer’, waar we vrije tijd krijgen.
  • 9de dag Brig-Naters/Erba:
    We rijden, doorheen Zwitserland en Frankrijk, naar onze oorspronkelijke opstapplaats met onderweg gelegenheid tot middag- en avondmaal.
Ons verblijfhotel
Te Zell am Ziller: Gasthof Untermetzger *** Het familiehotel Gasthof Untermetzger heeft een ideale ligging in het centrum van het gezellige dorp Zell am Ziller met winkeltjes, restaurants en traditionele cafés in de onmiddellijke nabijheid. Te Desenzano: Hotel Riviera*** Dit driesterrenhotel ligt vlak tegenover het Gardameer. Vlakbij het strand aan het Gardameer en het centrum van Desenzano. Comfortabele kamers met douche en toilet. Te Erba: Hotel Leonardo Da Vinci **** Viersterrenhotel in het centrum van de ‘Triangolo Lariano’ van het Comomeer. Comfortabele kamers met balkon of terras. Voortreffelijke maaltijden in restaurant ‘Il Cenacolo’. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 1A: standaard kamer 1p
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• De reis per luxe touringcar met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
• Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
• Alle baantaksen, luchthaventaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea, allerhande toeristische attracties, alle boottochten en de verplichte plaatselijke gidsen (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Toeristentaks per persoon per nacht

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN:
• Euro’s